Allmänna villkor

Vitaminverket.com säljer varor via internet till både privatpersoner och företag. Vår målsättning är att det ska vara enkelt och problemfritt att handla hos oss. Här nedan är några viktiga punkter som gäller när du handlar hos oss. Genom att lägga in en beställning accepterar du automatiskt dessa villkor.

Åldersgräns
För att kunna beställa måste du ha fyllt 18 år. Vi accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Är du yngre så be vårdnadshavare att beställa åt dig.

Moms
Moms är inkluderad i samtliga priser. Den vanligaste momssatsen är 12% men det förekommer att vissa produkter som inte säljs som livsmedel/kosttillskott har en momssats på 25%. 

Rätt att neka köp
Vi förbehåller oss rätten at neka köp utan vidare förklaring.  

Reservation för fel
Vi reserverar oss rätten att när som helst och utan föravisering rätta till eventuella fel eller uppdatera information såsom pris, produktinformation och liknande. Om din order påverkas av en sådan ändring meddelar vi dig givetvis först , t ex om vi korrigerar ett pris, så får du säga om det är okej eller inte.  Du har givetvis rätt att häva köpet om du inte accepterar korrigeringen. Vi förbehåller sig rätten att anullera felaktiga ordrar.

Immateriell rätt
Websidan, samt allt innehåll på denna, ägs antingen av Vitaminverket och/eller vår licensgivare (Eiselt Research & Development) eller våra underleverantörer och är skyddat av upphovsrättslagar.

Personuppgifter
Genomförd beställning innebär att du godkänner våra villkor och ditt namn, adress, epostadress och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister, läs mer om vår integritetspolicy.  Informationen du lämnar om dig själv används av oss och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Vi använder använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter. Du kan när som helst avbryta din prenumeration, antingen via länken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss.

Annullering av order
Du har rätt att annullera din beställning om du gör det innan vi hunnit skicka iväg ordern. Om betalning redan hunnit ske så återbetalar vi den så fort som möjligt.

Om paketet redan hunnit gå iväg med Postnord får du hämta ut paketet och sen returnera det till oss på din bekostnad. Detta för att inte riskera att vi klassar ordern som 'ej utämtat paket', se längre ned. Om det är så att du vill beställa något annat istället så brukar vi vara snälla och även stå för returfrakten. Tveka aldrig att kontakta oss om du har frågor.
 
Priser
Alla priser som anges på vår websida är i svenska kronor och inklusive moms.

Fraktkostnad
Eventuell fraktkostnad tillkommer beroende på orderbelopp och fraktmetod. Den högsta fraktkostnaden är för närvarande 29 kronor.  

Andra avgifter
Nix.

Betalning
Du kan betala på sätt som anges i kassan. Om du vill betala på annat sätt är det enklast att du kontaktar oss, klicka här.

Leverans
Varor som finns i lager levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges i våra leveransvillkor. Vid leveransförsening försöker vi att meddela dig men du för gärna höra av dig till oss om du undrar över statusen på din order. Om du tycker att leveransen tar för lång tid har du rätt att häva köpet.

Vi förbehåller oss rätten att korrigera ordrar om leverans av någon anledning inte kan ske och om du har gjort flera beställningar förbehåller vi oss rätten att slå ihop dina ordrar och leverera dem i ett paket.

Ej uthämtade paket
Om paket ska hämtas på Postnords utlämningsställe måste du göra det inom den tid som anges i aviseringen, vanligen ca 14 dagar men kan i vissa fall vara kortare. Risken är annars att paketet går i retur till oss och då kan vi debitera dig för tur- och returfrakt samt administrativ avgift, totalt 250 kr. Observera att outlöst paket inte faller inom ramen för ångerrätt eller fria returer.

Ångerrätt
Om du hämtat ut ditt paket men av någon anledning ångrar dig så se till att göra det så fort som möjligt. Lagen säger att ångerrätten är minst 14 dagar men vi är inte så petiga med det. Det viktiga är att varan du beställt är oöppnad och i samma skick som när du fick den. Vissa produkter såsom (traditionellt) växtbaserade läkemedel är undantagna från ångerrätten så dessa kan du inte returnera till oss.  

Du står för frakten till oss när du ångrar ett köp och du ansvarar för varans skick så se till att packa in den ordentligt! När vi fått returen betalar vi tillbaka det du betalat så fort som möjligt, oftast på samma sätt som du betalade till oss. Kontakta oss om du ångrar ditt köp.

Kosttillskott
Merparten av de produkter vi säljer är klassificerade som kosttillskott.

För alla kosttillskott gäller följande:

  •  Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost.
  • Den rekommenderade dagliga dosen som anges på förpackningen bör ej överskridas.
Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder kosttillskott. Om du känner dig osäker så är du alltid välkommen att kontakta oss.
 

Garanti och reklamation
Alla produkter som säljs på websidan omfattas av vår kvalitetsgaranti. Om du misstänker att det är fel på den vara du har fått ska du först ta kontakt med oss. Vi står alltid för returfrakten när det är vi som orsakat felet. Reklamationer ska göras så fort som möjligt efter att du upptäckt felet.

Force Majeure
Vi ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som vi inte kunnat råda över såsom tekniska problem, krig, strejk eller annat.

Ändringar av villkoren
Vi kan ändra dessa villkor när vi vill så om du är noga får du ta en titt här då och då.